sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Ritari helteissä

Ensi alkuun laitan kuvan pilvestä, jonka otin kesken auringonottoni takapihalta. Auringon eteen tuli kuin varkain vaalea pilven hattara, jonka läpi ja ohi auringon valo siivilöityi upeasti.

Harvinainen hetki tällä viikolla, pilvi auringon edessä


Tänä kesänä on paljon ritariperhosia liikkeellä. Ritarihan Suomen suurin päiväperhonen ja varmasti huomiota herättävä ilmestys, jos sellainen eteen sattuu. Olen saanut kuvattua ritaria vuosia sitten, mutta viime vuosina perhonen on osannut kiertää kaukaa kamerani. Muutaman olen aina nähnyt, mutta vauhtia on ollut liikaa. Vanhoja kuvia voi selailla täältä: http://mikongalleria.kuvat.fi/kuvat/Perhoset/Ritariperhoset/. Tänään tapasin yhden verrattain yhteistyöhaluisen yksilön. Se lenteli useamman kerran kuvaushollilla, muttei kyllä rauhoittunut laisinkaan. Silloinkin kun se pysähtyi kukille, teki se koko ajan siivillään liikkettä levottamana. Siipien ollessa alati liikkeessä, ei auttanut muu kuin pitää nappi pohjassa ja toivoa, että jokin ruutu olisi osunut jotenkin kohdalleen. Lisäksi perhonen vaihtoi jatkuvasti paikkaa, joten kuumana päivä meinasi tulla välillä oikein hiki.

Ritariperhonen

Ritariperhonen

Ritariperhonen
Myös sudenkorennot ovat heränneet tähän kesään ja lentelevät ahkerasti pikkuötököitä etsien. Mitään maata järisyttävää ei kennolle siltä saralta jäänyt, mutta laitetaan nyt pari kuvaa tänne nähtäväksi. Lajeista en uskalla lähteä sanomaan juuta enkä jaata.

Ateriointia
Lisää kuvateksti
Jokin miellyttää tässä omaa silmää, vaikkei korennossa juuri terävää aluetta olekaan. Ehkä juurikin se.

Joka puutarhurin lempikasvi voikukka on kukintonsa päättänyt ja seuraavaksi se lähettää laskuvarjonsa etsimään uusia alueita vallattavaksi.  Väittäisin jopa, että kyseinen kasvi on nyt juuri valokuvauksellisimmillaan.

Ei kommentteja: