maanantai 5. maaliskuuta 2012

Tilhiä, koskikaraa ja tiaisia

Sunnuntaina tuli taas reippailtua ulkoilmassa. Jani laittoi viestiä, että Päärnäisissä olisi pieni tilhiparvi pyörimässä. Edellisestä tilhikuvauksesta olikin jo kulunut melkoinen tovi, joten kävin tarkastamassa tilanteen vakavuuden paikanpäällä. Muutama kuvakin tarttui kortille.


Tilhi
Tilhi
Tilhi
Jatkoin matkaa Noormarkkuun Oravajoelle ja Hanhijoelle, josta tuli talven ensimmäiset koskikarat kuvattua. Koski oli pitkältä matkaa auki ja vettä virtasi paljon, joten karoilla oli paljon tilaa liikkua. Mitään ihmeempiä lähipotretteja ei tästä syystä kortille tarttunut. 300 millinen tuntuu olevan usein muutenkin turhan lyhyt jopa kroppirungossa koskikarakuvauksiin. Joella näytti liikuskelevan myös laulujoutsenia. Liekö talvehtinut koko talven maisemissa, vaiko tullut viime viikon keväisten ilmojen saattelemana. Yhtä kaikki, paikalla oli pariskunta ja neljä selkeästi harmahtavaa junnua.

Koskikara

Koskikara
Karakuvauksen jälkeen tuli otettua muutama pönötys perus tinttilajeista. Pyrstötiaisparvikin pyörähti lähistölle, mutta jättivät kuvaajan rauhaan yllättävän nopeasti vihellellen vain korkealla puun latvoissa.

Hömötiainen

Talitiainen

Kuusitiainen

Hömötiainen

Talitiainen

Ei kommentteja: