torstai 16. huhtikuuta 2009

Kevät koittaa tänäkin vuonna

Nyt on sitten toinenkin lapin reissu tältä vuodelta takana. Lapissakin huomasi jo ilmojen hieman lämmenneen kun aurinko paistoi mukavasti ja lämpöasteet huitelivat parhaimmillaan yli viiden asteen. Hiihdettyä ja lautailtua tuli keväthangilla tottakai, kun kerran lappiin asti tuli lähdettyä. Yhtenä päivänä kiipesimme Joelin kanssa lumikengillä luonnotilaisen Keimiötunturin huipulle, josta päästeltiin laudoilla alaspäin. Aiheesta lisää tarinaa ja kuvia Joelin blogissa. Sen verran voin tässäkin sanoa, että melkoinen sumu oli huipulla.


Seitsemän poroa järven jäällä


Poro"tokka"


Tiistaina kävin Meri-Porissa kääntymässä kameran kanssa. Mereltä oli noussut sankka sumu, joka ulottui pitkälle kyläsaareen asti. Enäjärvellä lokit pitivät melkoista mekkalaa, vaikka järvi itsessään oli vielä pehmeän jään peitossa. Kallossa näkyi sumun seasta monen moisia vesilintuja, joita kaikkia en edes tunnistanut. Tässä aika satsi sumuisia tunnelmia ja yksi sumuton lokki.haahkapariskunta


joutsenet


jokin vesipulu


naurulokki


meriharakoita ja lokkeja


lokkeja Enäjärvellä


sorsa kuin sorsa?


puhtoisia joutsenia


lokin loikka

Keskiviikkona kävin käärmeiden talvehtimispaikalla katsomassa, josko heitä näkyisi aurinkoisena päivänä. Laitan siitä ehkäpä materiaalia tuonnempana tännekin.

Ei kommentteja: