sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Tavallisia lintuja Siikaisista

Mökkireissun satoa lintujen osalta, myöhemmin kait vielä jotain muutakin. Ajatus oli alunperin mennä aamuyöstä kuikkaa kuvailemaan, mutta neljän aikaa herätyskellon soidessa ei ilma oikein olisi ollut suotuisa kuvauksiin nähden, joten laitoin tunnin lisää uniaikaa kelloon. Viideltä sama meno jatkui ja lättänää tuulista keliä oli tarjolla, taas tunti lisää unta. Kuudelta päätin jättää kuikka-aamun johonkin toiseen reissuun. Kuikkia sentään järvellä oli, illalla olin nähnyt 11 yksilöä polskimassa porukalla. Soutelin saunasta niitä hieman moikkaamaankin, mutta eivät ne oikein olleet juttutuulella. Muutaman kerran sateisena iltana intoutuivat kuikkaamaan.

Kirjosieppo pesii rannan tuntumassa olevassa pöntössäPajulintu on tehnyt pesänsä lähes samoille perustuksille, tosin kiven päälle kanervikon sekaan


Sateisena päivänä löytyi jos jonkinnäköistä toukkaa poikasille mahantäytteeksi


Linnuilla on tapana mennä aina samaa reittiä pesälleen, joten tietyt oksat on hyvin ahkerassa käytössä


Vielä yksi kuva Suomen yleisimmästä lintulajista


Harmaasieppo uurastaa sateessa ja paisteessa, minkäs teet kun jälkikasvu vaatii


Naurulokki suoritti ylilennon


Kalalokkien torikokous


Toisilla riittää puolustettavaa..


..Golfpalloistaan


..Toisilla taas on aikaa päivänokosille
Kuikankuvaus-projekti siirtyi taas eteenpäin, josko sitten seuraavalla kerralla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mahtavia kuvia! erityisesti pidin tuosta harmaasiepon kuvasta. olen tässä pari viikkoa seurannut harmaasiepon pesintää (teki pesän terassin kaappiin) kuvia olen ottanut canon 600d + 70-200 hyvän valovoiman objektiivi. En ole kuviini kuitenkaan tyytyväinen yhtään. Paikka on sen verran varjoisa kuitenkin. Millä objektiivilla + kameralla kuvaisit tuon harmaasiepon kuvan?

Mikko Kiviranta kirjoitti...

Kiitos. Nämä on kuvattu 40D:llä ja Canonin 70-300IS tsuumilla. Vaikkei olekaan mikään erityisen vakuuttava lasi, kuvasin sillä pitkään ja sain paljon riittävän hyviä kuvia. Nykyään toimii reppureissulasina keveytensä ansiosta :)

Sulla on nyt pesinnän ansiosta hyvä paikka harjoitella ja kokeilla erilaisia asioita. Vähän aikaa seurailemalla lintujen touhua, oppii nopeasti niiden perusmanööverit ja lempipaikat istua ja päivystää. Niitä kannattaa käyttää hyväksi ja odotella sopivaa valoa kyseisiin kohtiin.

Anonyymi kirjoitti...

kiitos kannustuksesta ja vinkeistä! hyvää kesää! :)