keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Tiistai-Boulderia Noormarkussa ja yleisökiipeilyä Kaanaan vesitornilla

Eilen tiistaina käväistiin iltasella Antin, Ronin ja Petrin kanssa katsastamassa Noormarkun siirtolohkareita. Päädyttiin ahertamaan muutama tunti yhden ja ainoan kiven kimpussa. Alkuun kivi tuntui taas melkoisen terävänkarhealta ja kipuraja ylittyi muutamassa "taas kerran niin simppelissä lämppärireitissä". Noh, sekvenssit oli taas alkuun kadoksissa ja otteetkin enemmän tai vähemmän hukassa. Alkuihmettelyn jälkeen alkoi sentään joinkuin luistamaan ja suurin osa reiteistä taipui muutaman pyristelyn jälkeen. Noormarkun kivistä tämä kyseinen kaveri on ehkä paikaltaan parhainta, kun ympärillä ei ole aivan niin totutun synkkää metsää ja puskaa. Pieni tuulenvire pitää toisinaan hyttysetkin loitommalla mukavasti. Reittejä kivellä on enemmän mitä yhden sormen käsistä on laskettavissa, tai jotain. Otteet ovat hyviä ja teräviä/karheita, joten pitoa piisaa ihan omiin tarpeisiin.


Jalkakikkailua

Roni toppailee samaa reittiä


Antti ja ilmeellä poikkarille

Rentouttava jalkojen fiksaus käynnissä


Minä samoilla paikkeilla


Ja eteenpäin


Lähdössä kuuluu aina vääntää kasvot jotenkin väärinpäin, ihan sama miten, kunhan ei ole naama peruslukemilla


Epävakaiden ilmojen ja muiden yhtä hyvien tekosyiden takia on viimeaikainen ulkoboulderi jäänyt liian vähäiselle, joten tuntuihan tuo lohkareiden halailu taas parhaudelta. Köysittelykin on jäänyt ihan pulttiseinien varaan, kun Pirunvuorikin on kiipeilykiellossa eikä lähikaltsuilla saati pidemmällä olevilla ole tullut käytyä. Kaanaan vesitornilla pidetään nyt kesällä yleisövuoroa torstaisin 18-20, joten siinä lomassa on päässyt itsekin loikkimaan hieman pidempää siivua pystysuoraan. Tornin kylkeen on pultattu otteita niin, että kaiken kaikkiaan on mahdollista kiivetä noin 40 metriin asti. Yläköysiankkuri sijaitsee kuitenkin jossain 25 metrin paikkeilla, mutta onhan tuokin jo ihan riittävän korkea saamaan käsivarret makarooniksi muutamalla kierroksella.

 Pisan kalteva torni, eiku...

Onhan se oikiasti ainakin melko suorassa

Juu, sisätöissä saa oivallisen rusketuksen aikaan..


Jos vähäänkään laji kiinnostaa, tule ihmeessä kokeilemaan yleisövuorolle. Riittää kun kesätorstaisin paukahdat paikalle, niin pääset köyden jatkeena seinälle.

Ei kommentteja: