sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kuikkaa mökkijärveltä

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna oltiin mökillä viettämässä lämmintä kesäpäivää uiden, saunoen ja muuten vaan oleillen. Niinkuin monesti ennenkin, oli mielessä että jos vaikka saisi muutaman kuvan napattua järvellä oleskelevista kuikista. Monesti olen yrittänyt, mutta lähes yhtä monesti vetänyt vesiperän. Järvi on kuitenkin sen verran iso, että kuikat osaavat olla aina eri puolella järveä, kun itsellä on kamera lähellä.

Päivä oli todella lämmin ja järvessä tuli käytyä ahkeraan ja oikein urakalla.
Kesken saunomisen piti välillä ottaa kamera käteen, kun pari ryhmää kuikkia teki tuttavuutta toistensa kanssa. Kaksi viiden linnun ryhmää lipui eri puolilta järveä pikkuhiljaa toisiaan kohti. Toistensa tavattuaan ne pyörivät kaikki hetken aikaa toistensa ympärillä ja sen jälkeen ne lähtivät isona ryhmänä uiskentelemaan pitkin järveä.


Saunan jälkeen lähdimme ylämökkiin täyttämään vatsanpohjaa ruoalla. Ajattelin ruoan jälkeen käydä katsastamassa laiturilla, josko olisivat tulleet hieman lähemmäksi. Olivathan ne sentään hieman lähempänä, jotta edes jonkinlaisiin kuviin olisi mahdollisuus.Kuikat pitivät välillä aikamoista metakkaa, pärskivät ja levittelivät siipiään. Yllättäen kaksi lintua sai jonkinnäköisen sätkyn ja lähti peräkanaa äänekkäästi lentoon. Muut jäivät pällistelemään ja uiskentelemaan edelleen keskelle järveä. Lähempänä olisivat vain saaneet olla, jotta olisi 300 millinen riittänyt kunnolla kuvauksiin. Ehkä pitää harkita jatkeiden ostamista tulevaisuudessa.

Päätettiin kokeilla, päästäisivätkö kuikat venettä yhtään lähemmäksi itseään. Kuten arvata saattaa, aika varuillansa ne olivat ja lähtivät uiskentelemaan poispäin veneestä. Koko poppoo sukelsi kerralla ja sillä aikaa soudimme edelleen kuikkien oletettu olinpaikkaa kohti. Yllättäen kuikat nousivat pintaan melko lähellä venettämme. Ne selkeästi yllättyivät meidän läheisyydestä ja ottivat aika nopeasti uuden sukelluksen. Ehdin kuitenkin ottaa muutaman kuvan, joista näkee selkeästi kuikkien varuillaan olon.Vastavaloon en ehtinyt ottaa, kuin tämän ja pari seuraavaa ruutua

Ei kommentteja: