keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Lunta riittää myös pohjoisessa

Säätiedotusten mukaan etelään on sadellut jonkin verran lisää lunta, mutta onneksi valkoista on riittävästi myös täällä napapiirin toisella puolenkin. Eilen tiistaina oli kaunein päivä tähän mennessä kun aurinko lämmitti mukavasti hiihtoladulla. Kirkkaan päivän jälkeen oli kirkas ja kylmä yö, ja aamulla olikin pakkasta melkein 25 astetta. Harmi vain, revontulia ei silti näkynyt.

Hiihtoneuvoksen suksen jäljissä on minulle kertynyt hiihtometrejä jo 80km. Mikäs tässä on ollut hiihdellessä kun sukset on olleet viimeisen päälle kunnossa Penan käsittelyn jälkeen. 17 Finlandia-hiihdon ja 7 marathonin kokemus näkyy kyllä kun mies paahtaa ensin hikilenkin Levi-tunturin ympäri, käy suihkussa ja tulee nautiskelemaan meidän sunnuntaihiihtäjien matkaan reilun parinkympin lenkille.

Tänään tutustutin lumilautaa mäkeen ja oli todella rentouttava päivä. Hisseillä ei ollut käytännössä jonoa yhtään ja gondolissakin tuli kerran matkustettua parhaassa seurassa eli ylhäisessä yksinaisyydessä. Kiertelin pitkin leviä niin että joka kolkassa tuli käytyä. Täytyy sanoa että hommasta nauttii kun on juuri sopivasti vaatetta, ei hiki eikä kylmä. Kerrankin pääsi juuri niin käymään. Huominen on vähän vielä auki, saattaa olla että mäki kutsuu, mutta kyllä satanenkin täytyy varmaan vielä täyteen hiihtää.Saako olla räiskäleitä ja karnikkamehua?


Se on taas tauon paikka


Luvattumaa


Ounasjoen maisemia

Ei kommentteja: