maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pääsiäistä

Lomat on vietetty ja lumet kohta sulaneet. Se tietää sitä, että kohta alkaa polvet kuraantumaan urakalla miehen mönkiessä maan rajassa makro-objektiivin läpi maailmaa katsoen. Ensimmäinen ötökkä tuli vastaan viime viikolla takapihan oven takaa. Olihan siitä heti otettava kuva :) Kyseessä oli siis perinteinen susihämähäkki, joka on erityisen mieltynyt takapihojen puuterasseihin.

Susihämähäkki

Pääsiäisen aikaan käytiin kaverien kanssa katsastamassa, josko lämmin ilma olisi tuonut muuttavia lintuja lähialueiden pelloille. Melko vähäistä liikenne vielä oli, mutta ruuhka-aikaa kohti ollaan kovaa vauhtia menossa. Fasaanikukot ottivat toisistaan mittaa jossain Pihlavan-Kyläsaaren nurkilla. Tässä muuta otos vastavaloon otettuna. Välillä ottelijat nokkivat maata rehvakkaasti ja välillä taas ottivat iskuja vuorotellen vastaan. Erinäköisiä hyökkäyksiä tehtiin myös ilmateitse. Ja kuvathan aukeavat perinteisesti hieman isommiksi klikkaamalla.Kevään ensimmäinen perhonen tuli bongattua myös pääsiäisviikonloppuna. Kyseessä oli sitruunaperhonen. Vielä ei kovin paljoa lajitovereita näkynyt, joten kovin oli yksinäistä lentoa. Lähes samoilta jalansijoilta on myös alla oleva mustarastas-kuva.

Tänään käytiin katsastamassa, josko käärmeet olisivat jo nousseet maanpinnella lämpöä keräämään. Ilma oli tosin harmaa, joten toiveet ei kovin korkealla olleet. Eipä niitä vielä paikanpäällä näkynytkään, joten aikaa kulutettiin erilaiseen makroiluun. Yksityiskohtia kaadettujen puunrunkojen ja oksien kyljistä. Monenlaista pientä kummallisuutta sieltä löytyykin, jos viitsii hieman tarkempaa katsoa.

Tässäpä tämä stoori tällä kertaa, ensi kerralla taas hieman aiempaa viisaampana. Toivottavasti.

1 kommentti:

Jani Lepistö kirjoitti...

Keskimmäinen tappelukuva on hieno. Tausta kohdallaan ja vauhti tulee komeasti ilmi!
Ja sitruunaperhonenkin jo bongattu!
Ja makrotkin on kyllä makeita.