torstai 7. huhtikuuta 2011

Kevät tulee

Täällä Porissa lumipeite sulaa kohisten, kun päivisin ja öisin ollaa plussan puolella ja taivaalta ropisee vettä aina silloin ja tällöin. Onneksi väliin mahtuu myös aurinkoakin. Eiköhän se kevät tänä vuonnakin tule. Vielä viikko sitten keskiviikkona Toukarista irtosi tällaisia kuvia:
Kuvat on otettu ojan pohjalla maaten. Enää tällä viikolla ei olisi tullut mieleenkään mennä samaiseen ojaan pötkölleen. Vähintään snorkkelia olisi tarvittu, ja kuvauksen ilma sukelluskoteloa ei kannata edes miettiä.

Maisemat alkavat olla paikoittain rumimmillaan tähän aikaan vuodesta. Likaisen lumen seasta pilkottaa ruskeita mutalaikkuja siellä täällä peltojen päällä. Muuttolinnut tykkäävät oleilla usein näillä kuraisilla pelloilla. Ja onhan niitä jo aika lailla tullutkin myös näille leveysasteille. Tein eilen pienen kierroksen pitkin lähialueita sillä mielellä, että jotta josko jotain kuvaakin tarttuisi kameran kennollekin.

Toukarin tuulihaukoilla oli jo jonkin näköistä sutinaa mielessä. Ainakin sen verran tiiviisti viihtyivät toistensa seurassa. Tosin lähistöllä oli kolmaskin haukka, joten draamaa on ehkä tiedossa. Seuraavassa käydään jonki sorttista keskustelua ehkä asiaan liittyen.

Tuulihaukka 

Töyhtöhyypät ovat vallanneet kaikki avoinna olevat peltolaikut ja tienvierusta. Mullan seasta ei kovin erikoisia kuvia kyllä syntyne. Seuraavassa jotain kuvatusta. Voisi niitä lentokuvia lähempääkin mielellään ottaa.

 Töyhtöhyyppä

Köyden vetoa  

Ja lähteehän ne karkuun 

Kyläsaaressa silmiin osui sinisuohaukka. Paljon parempaakin olisi ollut saumat, mutta missasin tilanteen. Laitetaan tämä nyt kuitenkin.

Sinisuohaukka 

Kallossa meri oli pitkälti vielä jäässä, mutta satama-altaan puolelta löytyi pientä sulaa. Ryhmä nokikanoja oli saapunut jo ihmettelemään jäiden viipymistä. Myös isokoskeloita oli paikalla.

 Nokikana

Isokoskelopariskunnat päiväretkellä jäiden seassa 

Vielä loppuun Toukarin tuulihaukka mutustelemassa iltapalaa, tai miettimässä pesänrakennustarpeen loppusijoituspaikkaa. Ota tuosta nyt selvää.

Tuulihaukka

Ei kommentteja: