maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen mökkeilyä

Pääsiäisenä tuli vietettyä pari päivää mökkeillessä Pomarkun kupeessa. Säät suosivat lomailua auringon paistaessa koko viikonlopun. Muutama pieni retkikin tuli tehtyä metsän puolelle kamera kourassa. Lähikalliolta löytyi yksi kyy lämmittelemässä auringon paisteessa. Sihinää ei kuulunut, mutta pää nousi useamman kerran sen merkiksi käärmeen ihmetellessä kulkijaa.

Launtaiaamupäivällä ajelimme Marin kanssa Leväsjoella ja kävimme Leväslammen ympäristössä kääntymässä. Matkan varrella kaksi kurkea ruokailivat sänkipellolla. Normaalista poiketen nämä eivät ottaneet heti hatkoja, vaan jäivät poseeraamaan tien viereen.

 Kurki

 Kurki

Leväslammella ei kuvausetäisyydellä näkynyt juuri mitään, mutta hyvät kaakaot tuli juotua rantakalliolla. Paluumatkalla huomasin auton ikkunasta jonkin haukan pyörivän hiljakseen lähistöllä. Auto pysäyksiin ja tarkemmin tiiraamaan lentäjää. Ei mutta senhän täytyy olla haarahaukka! Kuvat jäivät varsin vaatimattomiksi kaukaisesta kaartelijasta, mutta parempaakaan ei ollut tarjolla.

Haarahaukka

Haarahaukka 

Kurjet viihtyivät edelleen samalla paikallaan, nyt jopa vähän lähempänä tietä. Uusi yritys kuvantamiselle. Matkalla pysähdyttiin vielä katsastamaan läheisen suon kevättä. Laulujoutsenet huutelivat kauempana, muutama töyhtöhyyppä pyörähteli ilmassa ja suon pohja jo suurimmaksi osaksi sula. Paikoittain oli vähän kovempia kohtia, joissa jää pitää vielä pintaansa pinnan alla.Mökillä koko järvi oli vielä paksussa jäässä rantoja lukuunottamatta. Rautakangellakin sai tehdä hyvän tovin töitä ennen kun sai jään rikki. Päivä päivältä jään pinta kuitenkin tummui ja pinnalle nousi pikkuhiljaa vesialtaita. Enää ei mene kauaakaan, kun järvi on taas auki ja kuikan äänet valtaavat tienoot.


Suruvaipoilla oli kevättä rinnassa neljän yksiön voimin. Kisailua riitti ja välillä mentiin ryppäässä kovaa kohti taivasta. Lentokuvia yritin pitkän aikaa, mutta tuloksetta. Tässä muutama staattisempi pönötys.

 Suruvaippa

  Suruvaippa

  Suruvaippa


Myös muita perhosia riitti mukaanlukien nokkosperhonen, sitruunaperhonen, herukkaperhonen, sekä seuraavassa kuvassa esiintyvä neitoperhonen.

 Neitoperhonen

Ei kommentteja: