lauantai 12. kesäkuuta 2010

Joutsenpari

Nyt kun viimeaikoina ei ole tullut kovin paljoa uutta kuvamatskua, laitan tähän sarjan huhtikuisena iltana Kallosta otetuista joutsenkuvista. Joutsenparin onnea yritti ensin järkyttää yksinäinen poikamies, mutta ukko ajoi kovan siipien paukutuksen säestyksellä uhittelijan tiehensä. Minä en ihan tuohon tilanteeseen ehtinyt, mutta muutama vajaavainen kuva siitäkin.Kun uhka saatiin hätistettyä tiehensä, jatkoi joutsenukko päättäväistä tepastelua kohti läheistä sula-aluetta. Meri oli Kallon edustalla suurimmaksi osaksi jo auki, mutta rannan kivet pitivät vielä tiukasti jääpeitteestään kiinni. Kivien väliin pakkautui komean näköisiä jäävuoria mereltä tulevien jäälauttojen ansiosta. Keskeltä löytyi sula-aluea, jossa kyseinen joutsenpari tykkäsi viettää aikaansa. Hetken aikaa herra joutsen joutuu odottelemaan puolisoaan lätäkössä yksin, mutta jo heti kohta puoleen sai hän myös rouvan vierelleen.
Joutsenet ruokailivat rauhallisesti pitkän aikaa, eivätkä häiriintyneet rannalla makaavasta kuvaajasta laisinkaan. Jonkin aikaa kuvasin niitä vielä ennen kuin jätin ne valmistautumaan rauhallisesti yöpuulle.


Tällaista tällä kertaa. Kuvia tuli aika paljon, mutten osannut oikein jättää mitään pois. Ehkä ensi kerralla jo vähän kesäisempää kuvaa.

Ei kommentteja: