sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Pitkästä aikaa jotain kuvaa

Hetkeen ei ole taas tullut blogiakaan päiviteltyä, josko sitä taas aktivoituisi kun kuvausmotivaatiokin on taas löytynyt jostain mielen syövereistä. Lähdetään näin uudenvuoden kunniaksi liikkeelle pienellä arvoituksella. Mikä/Mitä nämä seuraavat kuvat mahtavat esittää? Huomasin kennon olevan taas kerran puhdistamisen tarpeessa ja puhdistamisen jälkeen tuli sohittua hetken aikaan kameran kanssa.

Suurennossuhde 5:1

Suurennossuhde 4:1

Suurennossuhde 3:1

Suurennossuhde 2:1, jokos alkaa hahmottamaan?

Suurennossuhde 1:1, tähän loppuu puhti MP-E 65:sta joten on vaihdettava lasia

Suurennossuhde 1:1, vertailukuva Sigman 150 millisellä makrolla

Suurennossuhde 1:2, nyt alkaa jo vähän näyttämään tutulta

Suurennossuhde 1:3, jea kai nyt jo tunnistetaan

Suurennossuhde 1:10, kaikkia kuvia on hankala valaista yhtäläisesti mutta harjoitelu jatkuu

Suurennossuhde tuntematon, no sehän se, olohuoneen tapettiahan se


Kyllä vain, aika huokoista on olohuoneen tapetti näköjään, ihan ei paljaalla silmällä noin selvästi sitä näe. Nämä hölmöt tapetinkuvailut sun muut johtuvat uuden leikkikalun tai paremminkin useamman leikkikalun kotiutumisesta taloon. Voin suositella lämpimästä Canonin MT-24 EX lähikuvaussalamaa MP-E 65:n partneriksi. Ihan pätevä laite tuottamaan valoa maailmaan.

Tässä vielä pari harjoittelukuvaa loppiaiselta.

Suurennossuhde 2:1

Suurennossuhde n. 4:1

Eilen olin pitkästä aikaa kameran kanssa ulkona liikkeellä, mutta mitään kovin mainittavaa ei yllättäen eteen osunut. No, Toukarin viitatiaisesta sain sentään kuvan otettua. Siinäkin on oksia makeasti edessä, mutta menköön nyt kuitenkin.

Viitatiainen

Tässä joko viitatiainen tai hömötiainen, itse en pysty niitä riittävän hyvin tunnistaa

Viime keväänä ostin kovan hakemisen jälkeen Ruotsin armeijan lumisukset. Lähes joka paikassa myytiin ei-oota hyvän ja lumisen talven jälkeen, mutta lopulta sentään sain itsellenikin omani. Näyttivät olevan ihan pakasta vedetyt, sen verran hyväkuntoiset ja siistit olivat. Kaupan päälle tuli vielä alumiiniset sauvat erittäin suurilla alurengas-sompilla. Pari kertaa ehdin keväällä testata märällä kevätlumella suksia, ja todeta että siteet toimivat ja pysyvät omissa kengissä.

Sukset ovat leveät ja 210cm pitkät

Siteet sopivat lähes kenkään kuin kenkään, ja varaosia saa uusia tarpeen vaatiessa


Kokeilun halusta tervasin sukset loppukeväästä ja jätin ne navetan nurkkaan kesäksi ja syksyksi kuivumaan. Tervana käytin jotain honkkarista ostamaani "vanhan ajan puutervaa".
 Terva oli kovettunut kovaksi ja kiinteäksi kesän ja syksyn aikana. Onkohan se terva luistoa vai pitoa? Sanovat että kumpaakin. Pitihän sitä päästä pikimmiten testaamaan ja joulukuusen haun yhteydessä tuli vähän suksittuakin ensimmäistä kertaa tänä vuonna.


Yllättävän hyvin sukset sekä pitävät että luistavat kovaksi tampatulla metsätiellä, tiedä sitten onko tervan ansiota vaiko mitä. Pehmeässä pakkaslumessa suksi tietenkin uppoaa pitkälle hankeen, mutta on näillä silti parempi taivaltaa kun perinteisillä murtsikoilla. Kevään hankikantoja odotellessa. Pehmeässä ja syvässä hangessa on parempi käyttää lumikenkiä kuin tällaisia metsäsuksia, mutta kyllä nämä suksetkin normaalikengillä etenemisen voittaa. Tällaista tällä kertaa, laitetaan lopuksi vielä loppukevennys loppiaisen lumiriehasta, kun allekirjoittaneelta meni jarrutus hieman pitkäksi.

Ei kommentteja: